Preveri katere parfume uporabljajo zvezdnice

Marilyn Monroe

Ko govorimo o parfumih in zvezdnicah verjetno ne moremo mimo Marilyn Monroe in njenega Chanel N´5. Znana igralka je v enem izmed svojih intervjujev dejala, da v posteljo obleče samo Chanel No 5 in ničesar drugega.  

CHANEL No 5 je bil ustvarjen leta 1921.  Je dišava, ki stavi na zanesljivost in kakovost, ki ju je dokazal čas in milijoni žensk. Kot prvi v dišavni sestavi vstopijo v igro aldehidi, ylang ylang, neroli in citrusni toni. Nato pridejo v ospredje nežne note vrtnice, šmarnice in jasmina. Bazne note dišave pa temeljijo na jantarju, gurmanski vanilji in topli sandalovini z orientalskimi akordi pačulija. Parfum je ikona med ženskimi parfumi!

Marilyn Monroe in Chanel No. 5
herworld.com​​

"Nosim samo parfum Chanel No. 5."

Marilyn Monroe - za revijo Life, aprila 1952 na vprašanje, kaj je nosila v postelji

Audrey Hepburn

Še ena ikona, Audrey Hepburn in njen najljubši, ustvarjen prav za njo,  Givenchy- L'interdit.

L'interdit  v francoščini pomeni prepovedano, in tako je tudi Audrey želela, da bi L´interdit ostal samo njen parfum, ampak ji na srečo ni uspelo.

Leta 2018 je prišla obnovljena verzija tega odličnega vonja. Odlična cvetlično orientalska dišava L Interdit Givenchy časti ženski pogum. V parfumu vas najprej nagovorijo sadni akordi hruške, češnje in bergamotke, ki se prepletajo s cvetličnimi srčnimi notami. Te v sebi skrivajo esence tuberoze, cveta pomarančevca in pravega jasmina. S temi nežnimi cvetličnimi notami se v zaključku dišave kombinirajo temnejši zemeljski in lesni toni v podobi vetiverja in pačulija. Dopolnjujejo jih ambroksan, vanilja in karamela. L’Interdit je prava izbira za ženske, ki se ne bojijo rušiti pravil in se upreti ustaljenim konvencijam.

Audrey Hepburn: Givenchy L
GETTY IMAGES​​

Madonna

Kako pa diši Madonna? Madonna želi, da je parfum tak kot njena osebnost, drzna in čutna. Zato uporablja Dior- Hypnotic poison.

Hypnotic poison je nastal v letu 1988. Hypnotic Poison Dior je popolna dišava. Njena moč je tako privlačna, da se boste počutili kot v raju, polnem prepovedanega sadja. Je močna in dolgotrajna dišava z elementi nostalgije. Dišava se odpre s kombinacijo sladke marelice, slive in kokosa. Aroma vrtnice, jasmina, tuberoze in šmarnice je okrašena s toni toplega brazilskega lesa in vonjem kumine. Presenetljive akorde v srcu spremljajo bazni toni, ki so sestavljeni iz vonja sandalovine, sladkega mandlja, čutnega mošusa in sladkega vonja po vaniliji.

Poskusi Hypnotic Poison in razkrij pravi obraz dišave, ki je resnično nepozabna.

Madonna parfum
richellecastro.com​​

Nicole Kidman

Ti morda paše malo bolj orientalski vonj? Tako kot Nicole Kidman paše Thierry Mugler - Angel.

Parfum je nastal leta 1992. To je angelska dišava s provokativno dišavno sestavo, kot bi bila iz drugega sveta. Parfum ANGEL Thiery Mugler je za vse ženske, ki hrepenijo po nečem eksluzivnem in neobičajnem. Dišavno sestavo legendarne dišave Angel tvorijo sladki toni v podobi okusne čokolade, medu, karamele in sladkorne pene v kontrastu z rahlo pekočim pačulijem, s citrusnimi akordi bergamota, s kokosom in s toplo sandalovino. Za nevsakdanje čutno doživetje poskrbijo orientalske prvine v baznih notah parfumske vode. Do potankosti premišljena sestava tvori brezčasno igro arom in občutkov. Angel je angelska zvezda, ki bo razsijala vsako žensko. Naužijte se občutka neskončnosti s sladkimi toni v podobi okusne čokolade, medu, karamele in sladkorne pene.

Te je prepričal ?

Nicole Kidman
Getty​​

Sarrah Jessice Parker

Kaj pa nekaj bolj svežega, morda Dolce&Gabbana - Light blue, najljubši parfum Sarrah Jessice Parker.

Ena od glavnih sestavin parfuma Light Blue Dolce and Gabbana je sicilijanska limona. Že pri prvem vohanju parfuma se nenadoma znajdete na sicilijanskih plažah, polnih svežega vetriča in vročega peska. Ena od glavnih sestavin je sicilijanska limona, katere aroma spremlja celo dišečo sestavo. V zgornjih notah jo dopolnjujejo iskrivi akordi jabolka in nežne zvončice, v srčnih notah dišave pa se skriva šopek iz dekadentnega jasmina in nežne bele vrtnice, ki jo poživi svežina bambusa. Akordi aromatičnega limonovca se v baznih notah mešajo z mošusom in s čutnim akordom ambre.


Samo en klik te loči od tvojega novega najljubšega parfuma.

Sarah Jessica Parker
JAMES DEVANEY​​